WORKPOSITIVE A FACEBOOKON IS! belépés / regisztráció
vissza vissza

Cafeteria 2013. Mi változott az egyes juttatások körül?

A közteher 30,94%-ról 35,7%-ra nő, mégis meg kell vizsgálnunk, hogy ezen kívül mi változik. A közteher emelkedését bizony az okozza, hogy a 16% személyi jövedelemadó mellé nem 10, hanem 14% EHO-t kell fizetni. Ezek kiszámításához pedig a juttatás értékének 1,19-szeresét kell alapul vennünk.

Étkezés – többet, könnyebben
2013-ben a munkáltató munkahelyi étkeztetést biztosíthat a munkavállalóinak a törvényi szabálynak megfelelően. A munkahelyi étkeztetés 12.500 Ft/hó értékben a munkáltató telephelyén működő étkezőhelyen.
2012-ben, ha a munkáltató dolgozóin kívül mások is látogatták az étkezdét, akkor ez kizáró ok volt a belső utalványok használatára. 2013-ban ekkor is működhet a belső utalvány, elektronikus adathordozó.
Az Erzsébet utalvány már havi 8.000 Ft értékben adhatja munkáltató 2013-ban. Az utalvány fogyasztásra kész étel vásárlására használható. Emellett a 2012-es szabályozás azt vetítette előre, hogy jövőre a melegkonyhás elfogadóhelyeken már nem költhetjük el ezt. A törvényalkotás szerencsére törölte ezt a szabályt , így továbbra is lehetőség lesz ezzel az utalvánnyal „meleg-” és „hidegételt” is téríteni.

Széchenyi Pihenő Kártya – még jobban használható
A SZÉP Kártyával a 2012-ben megszokott keretekkel 3 különböző féle „alszámlát” tudunk majd kezelni.
Az új kormányrendelet szerint jelentősen bővül a szabadidő alszámla felhasználásnak lehetősége. Sportolásra, sporthoz kapcsolódó képzésekre, sporteszköz-kölcsönzésre, horgászatra is költhetünk.

Iskolakezdési támogatás – csak utalvánnyal
Már év közben átalakította a törvényalkotás az iskolakezdési támogatás szabályait, melyek 2013-tól életbe is lépnek.
Iskolakezdési támogatást a közoktatásban (általános és középiskola) résztvevő gyermekekre tekintettel adhatunk.
Gyermekenként a minimálbér 30%-ig nyújtható ilyen juttatás minden erre jogosult munkavállalónak. A családi pótlékra jogosult szülő és vele egy háztartásban élő házastársa kaphatja, azaz egy közös gyermek után mindkét szülő igénybe veheti, ha ezek a pontok igazak rá.
Újdonság, hogy a tanévkezdést megelőző 60. naptól az év végéig adhatjuk a juttatást, kizárólag utalvány formájában

Helyi bérlet estén nem változott a szabályozás.

A pénztáraknál sem változtak a keretösszegek, de új felhasználási területek nyílnak meg 2013-ra.
Az egészségpénztárból például téríthetünk szolgáltatást finanszírozó egészségbiztosítást.
Az önsegélyező pénztári pénzekből tandíjat, kollégiumi díjat, lakáscélú devizaalapú jelzáloghitel törlesztését és a törvényi feltételeknek való megfelelés esetén közüzemi díjakat is finanszírozhatunk.

KERETSZABÁLY
Amennyiben túllépjük az előbb említett juttatásokra vonatkozó éves/havi keretösszeget, akkor a juttatás értékének 1,19 szerese után 16% személyi jövedelemadót és 27% EHO-t kell fizetnünk.
Ugyanezzel a magasabb (összesen 51,17%) közteherrel kell számolnunk a határérték feletti részre akkor is, ha a kedvező adózású juttatások összes értéke átlépi az éves 500.000 forintos határt.
Az 500.000 Ft-os keret értékét a juttatás alapjául szolgáló a jogviszonyban töltött napokkal arányosan kell számolnunk.

Sporteseményre szóló + kulturális belépő
Nagyobb sikerre számíthat az adómentes sporteseményre szóló belépő 2013-ban, hiszen a felhasználási lehetőségei közé bekerült a kulturális szolgáltatások igénybevétele.
Minderre együtt 2013-ban éves szinten 50.000 Ft áll majd rendelkezésre.

Drágább étkezési utalványok
Többen használtak 2012-ben olyan étkezési utalványokat, melyeket nem nevesít az adótörvény. Ezeket a 70. paragrafus szabályait betartva 51,17% közteherrel adhatta a munkáltató. 2013-ban ezt már nem tudjuk ezzel a közteherrel megtenni, hiszen a törvényalkotó kizárta a fogyasztásra készétel utalványt ebből a körből.

Biztosítások
Az eddig korlátozás nélkül adható kockázati (visszavásárlási értékkel nem rendelkező) élet-, egészségbiztosítások biztosítások is kaptak egy törvényi korlátot. Havonta a minimálbér 30%-ig téríthet ilyet a munkáltató.

Közkedvelt kedvező adózású juttatások - áttekintés

Munkahelyi étkeztetés (*) A feltételek fennállása esetén 12.500 Ft/hó értékig 35,7%
Erzsébet utalvány (*) 8.000 Ft/hó értékig 35,7%
Helyi bérlet (*) 35,7%
Iskolakezdési támogatás (*) Évente gyermekenként a minimálbér 30%-ig 35,7%
Önkéntes nyugdíjpénztár (*) Havonta a minimálbér 50%-ig 35,7%
Egészségpénztár, önsegélyező pénztár (*) Havonta együtt a minimálbér 30%-ig 35,7%
Széchenyi Pihenőkártya vendéglátás alszámla (*) Évente 150.000 Ft-ig 35,7%
Széchenyi Pihenőkártya szállás alszámla (*) Évente 225.000 Ft-ig 35,7%
Széchenyi Pihenőkártya szabadidő alszámla (*) Évente 75.000 Ft-ig 35,7%
Sporteseményre szóló + kultúrális belépő Évente 50.000 Ft-ig adómentes
Biztosítás Havonta a minimálbér 30%-ig 0%

(*) – a jelölt juttatások együttes értékét is vizsgálni kell.

500.000 Ft/év értékig áll rendelkezésre a kedvező 35,7% mértékű közteher, felette 51,17% adó- és járulékteherrel kell számolni.

Nem vesztek el a fel nem használt SZÉP Kártya pénzek

2012. december 28-án jelent meg az a Magyar Közlöny, melyben a Kormány az év végével módosította a Széchenyi Pihenő Kártya rendeletét.
A korábbi rendelet szerint a feltöltést követő év végéig lehetett felhasználni a kártyán lévő juttatást. Így a 2011-ben utalt és 2012-ben fel nem használt keretek néhány napja nem lennének elérhetők a kártyán.
A módosítás után a juttatás évét követő második naptári év május 31-ig kell felhasználni az egyenleget. Így a 2011-es feltöltés 2013. május 31-ig költhető el.
A kártyakibocsátónak a fel nem használt pénzeket ezt követően vissza kell fizetnie a munkáltatónak vagy jogutódjának június 30. napjáig (kivéve, ha a munkáltató jogutód nélkül megszűnt).
 

INFORMÁCIÓK
ÁLLÁSOK
Workpositive Kft