WORKPOSITIVE A FACEBOOKON IS! belépés / regisztráció
vissza vissza

Az alternatív vitarendezés egyik lehetséges módszere a mediáció

Kedves Olvasók! Ezen a fórumon szeretném Önökkel megosztani tapasztalataimat a közvetítői tevékenységről, mind a magánéleti és az üzleti életben előforduló nézeteltérésekről.

A mediáció világszerte ismert és elismert módszer a konfliktusok kezelésére, amely során a felek egy semleges harmadik fél, a mediátor bevonásával próbálnak saját maguk megoldást találni konfliktusukra. A mediátor nem ad tanácsot és nem dönt, hanem egy módszeres kommunikációs eszközzel segít a probléma mögött álló érdekek és szükségletek feltárásában azért, hogy egy olyan megoldás szülessen, amelyben mindkét fél érdekei érvényre jutnak. A mediátor feladata a felek közötti indulatok fékezése, a megoldásra váró érdekalapú konfliktus okának tisztázása és konstruktív párbeszéd kialakítása a felek között.

A mediáció során a megállapodás lényege a konszenzus, vagyis a nyertes-nyertes helyzet, mivel olyan megoldást céloz meg, amelyben mindkét fél érdekei érvényre jutnak, és amely mindkét fél számára elfogadható. A mediáció magában hordja a fejlődés lehetőségét és egy magasabb szintű egyensúly megteremtésének esélyét.
Mediátori tevékenységét a 2002. évi LV. a közvetítői tevékenységről szóló törvény előírásainak megfelelően az  a természetes vagy jogi személy folytathat, akit az igazságügyért felelős miniszter közvetítői névjegyzékében nyilvántartásba vett. A természetes személyt akkor vehetik fel a nyilvántartásba, ha felsőfokú végzettségük mellett legalább öt éves igazolt szakmai gyakorlattal rendelkeznek, és az OME által jóváhagyott képzésen oklevelet szerzett.

A mediáció típusai/a teljesség igénye nélkül/: a családi mediáció a családion belüli viták, konfliktusok és az megromlott kapcsolatok rendezésének alternatív módja. A módszer kiválóan alkalmas házassági krízisek áthidalására, párkapcsolati problémák vagy akár szülő-gyermek konfliktusok megoldására.
Válási mediáció: amennyiben a házastársak úgy döntenek, hogy elválnak, mert mindketten elkerülhetetlennek látják a válást megromlott viszonyuk miatt, akkor is van lehetőség, hogy a költséges és idegőrlő válóper helyett, ami évekig is eltarthat, békés úton néhány nap vagy hét alatt kössenek egyezséget válási mediációval.
Iskolai, közösségi mediáció: az iskolai mediációt leginkább preventív célból alkalmazzák, a tanár-diák, tanár-szülő vagy diák-diák közötti konfliktusok megelőzésére. A tanárok, diákok és szülők viselkedését különböző, sokszor ellentétes célok és érzelmek befolyásolják és mások az őket érő külső hatások illetve szabály- és megfelelési rendszer, amit követnek.
Munkaügyi viták esetén, ha már nincs esély a megegyezésre, több konfliktuskezelő módszert lehet bevetni. Mielőtt az ügy munkaügyi bíróságra kerülne, érdemes egy közvetítőt fogadni, aki segít harc nélkül elérni a megállapodást jóval kevesebb költséggel és idő alatt.
Követeléskezelés mediációval: amennyiben két fél között, legyenek magánszemélyek, cégek vagy egy cég és egy magánszemély, tartozás áll fent és a feleknek nem sikerül egyeztetniük a fizetésről, egy harmadik semleges fél bevonása sokat lendíthet a megoldás megtalálásában.
Szervezeti (szervezetközi) mediáció: előfordul, hogy nem csak cégek, hanem nagyobb szervezetek, intézmények, társasházak, önkormányzatok kerülnek konfliktusba egy másik szervezettel vagy magánszemélyekkel és szeretnék, ha a megoldást nem egy hosszadalmas és bürokratikus rendszerben hoznák meg, hanem az érdekelt felek bevonásával közösen alakítanának ki rugalmasabb keretek között egy mindenki számára jó megoldást.


A következőkben részletesen foglalkozom a fentebb leírt konfliktusok megoldásával a mediáció módszerének bemutatásán keresztül.

INFORMÁCIÓK
ÁLLÁSOK
Workpositive Kft