WORKPOSITIVE A FACEBOOKON IS! belépés / regisztráció
vissza visszaMegjelent: 2013.02.27.

13. A proaktív állásteremtés módszerei (folytatás)

Az elmúlt héten megjelent rovatomban ígértem,hogy folytatom a proaktív állásteremtés módszereinek a bemutatását, mint pl. „Beépülés”, Szakértőként való megjelenés, A munkáltatók figyelmének felkeltése.

„Beépülés”- egy kicsit furcsán hangzik, de a beépülés nemcsak a kémek és rendőrök számára hasznos módszer- ráadásul Te titkolózás nélkül, nyíltan megteheted. Ha megvan a téma, amelyre karriert szeretnél építeni, akkor a bevett jelentkezésen túl több lehetőséged is van egy cégnél dolgozni.
Elmehetsz önkéntesnek /ilyenkor nem kapsz fizetést/, lehetsz gyakornok vagy junior munkatárs/ ilyenkor szimbolikus fizetést kapsz/.
A tanoncidőd alatt képezd magad minden számodra elérhető módon: olvass az interneten, szerezz be könyveket és keress tanfolyamokat. Ez azért fontos, mert ha csak az adott cég szakmai ingerei érnek, könnyen megtorpan a fejlődésed. Új és friss nézőpontokra van szükséged ahhoz, hogy valóban eredeti ötletekkel állhass elő.
Ha már bent vagy, százszor könnyebb lesz meglátnod a gyenge pontokat, ahol megoldást adhatsz a rendszerhibáira.
Szerves és naprakész kapcsolatrendszered és szakmai tapasztalatod lesz.
Praktikus, ha a beépülést nem teljes munkaidőben végzed, vagy legalább tömbösíted a munkaidődet, így maradnak szabad időszakok, amikor átmeneti pénzkeresettel foglalkozhatsz.

INFORMÁCIÓK
ÁLLÁSOK
Workpositive Kft