WORKPOSITIVE A FACEBOOKON IS! belépés / regisztráció
vissza visszaMegjelent: 2013.04.05.

15. A munkáltató figyelmének felkeltése

A lap hasábjain ezt megelőzően ígértem, abban fogok segítséget nyújtani, hogy egy Munkáltató figyelmét milyen módon lehet felkelteni személyünk iránt.

A szerencsések és valódi profik soha életükben egyetlen percig sem „keresnek munkát. Ezt a nézetet sok HR-es is osztja, akik szemében értékesebb egy passzív /vagyis nem aktívan jelentkező/ jelölt, mint az , aki lelkesen dörömböl az ajtón.
Általában a fejvadászok is olyanokat keresnek meg , akik valahol már állásban vannak, és eszük ágában sincs váltani. Az igazi profik ugyanis nem fognak álláshirdetéseket olvasgatni. Egyszerűen nincs rá szükségük.
Ha igazán jó vagy, úgyis tovább fognak ajánlani, tudásod tapasztalataid és profittermelő képességed miatt. Ennek érdekében két dolgot tehetsz. Egyrészt azon a területen dolgozol, amelyben valóban tehetséges vagy, másrészt mindent megteszel annak érdekében, aki keres, könnyen rád találjon.
Ha már bent vagy fél lábbal az ajtóban, teljesíts. Ha megkeresnek és felkérnek egy munkára, pontos és igényes munkát adj ki a kezedből. A legjobb reklámod  munkád kiemelkedő minősége és korrektséged legyen.
Ezek a módszerek ráadásul arra is jók, hogy ha mindenképpen a HR megkerülésével szeretnél bejutni valahova, jobban meglehessen tudni rólad, hogy ki vagy és mit csinálsz.
Ehhez milyen módszereket vehetsz igénybe a következő írásomban adok ötleteket.


Mosolygós, Napsütéses Napokat Kívánok!

INFORMÁCIÓK
ÁLLÁSOK
Workpositive Kft