WORKPOSITIVE A FACEBOOKON IS! belépés / regisztráció
vissza visszaMegjelent: 2013.04.05.

20. Személyes interjú

Az állásinterjún megmutathatod magad magabiztos, élő személyiségként, aki valóban elkötelezett amellett, amit végez.

Az első személyes találkozás alkalmával a proaktív munkavállaló valódi érdeklődését mutatja ki azzal, ha kérdez, javaslatokkal áll elő a beszélgetés során felmerülő kérdések megoldására. Ez a párbeszéd lehetőséget nyújt arra, hogy bebizonyítsd, sokat tudsz és sokat érsz, ugyanakkor –kérdéseid által- tiszta képet kaphatsz az adott cég értékrendjéről, működéséről, ami hasznodra válhat az együttműködést illető döntéseid meghozatalában illetve az esetleges konfliktusok kezelésében.
Kérdések és információgyűjtés – számodra ez a legfőbb szempont, nem önmagad eladása.  Fellépésed, öltözéked és viselkedési stílusod álljon összhangban a személyiségeddel és szolgáljon az adott munkahely felé egyfajta tiszteletadásként.
Az első körben az dől el, mennyire találtatok egymásra. A második alkalommal ajánlatos részletesebben kitérni az anyagiak és a munkaidő kérdésére. Itt is a kérdések és az őszinte, kölcsönös megoldásra törekvés az, ami előreviszi az ügyedet. A proaktív munkavállaló tudja, mennyit ér a munkája, nem a felkínált fizetés fejében vállalja a ráosztott feladatokat.

Kudarc vagy lehetőség az elutasítás? Erről olvashatsz legközelebb.

Örömteli munkát kívánok!

INFORMÁCIÓK
ÁLLÁSOK
Workpositive Kft