WORKPOSITIVE A FACEBOOKON IS! belépés / regisztráció
vissza vissza

Lean bevezetés támogatás

Ha számba veszzük egy vállalat fejlesztési lehetőségeit és az ezekre felépíthető projekteket, valószínűleg kevés annyira komplex program rajzolódik ki előttünk, mint a lean bevezetés.

Itt tényleg igaz az, hogy az oktatás szükséges, de ritkán elégséges feltétele a sikeres bevezetésnek és működtetésnek. Nincsenek jól bevált sablonok, csupán irányelvek és más vállalatok sikertörténetei, az ún. legjobb gyakorlatok. Ezeket viszont kivétel nélkül adaptálni kell, hiszen nincs két egyforma vállalat, de még folyamat sem.

Azt szokták mondani, hogy a lean nem a cél, hanem maga az út, ami rögös, sok helyen sokfelé ágazik és végtelen: soha nem mondhatjuk azt, hogy bevezettük, inkább csak azt, hogy most itt tartunk…


A sok elágazás sok döntési pontot is jelent és ha nem elég jó a szemünk (azaz nincs megfelelő tudásunk, gyakorlatunk) még észre sem vesszük az összes továbbhaladási lehetőséget.
Ha egy vállalat nincs abban a szerencsés helyzetben, hogy vezetői már korábban megfelelő gyakorlatot szereztek lean bevezetésben, akkor egy vagy több segítő kéz igazán jó szolgálatot tehet: a bevezetést akár az egyes részekre koncentráló 4-6 napos gyakorlati műhelymunkával, akár a teljes program koordinálásával segítjük.


A fentiek miatt a program minden esetben egyedi: figyelembe vesszük a szervezet jelenlegi teljesítményét a különböző területen, a vezetők és a piac elvárásait, valamint a helyi lehetőségeket.

INFORMÁCIÓK
ÁLLÁSOK
Workpositive Kft