WORKPOSITIVE A FACEBOOKON IS! belépés / regisztráció
vissza vissza

Termeléstervezés fejlesztése

A termelő cégek szíve, motorja! Az ütemadó, a vezérlő!

Sokféle módon jellemezhetjük fontosságának megfelelően a termeléstervezést: a gyakorlatban mégis gyakran a háttérbe szorul.
Nem ritka, hogy a termelés saját maga szervezi tevékenységét közvetlenül a kiszállítási tervek alapján: “úgyis ők értenek hozzá jobban”. Pedig a termeléstervezés logisztikai feladat, összhangot teremt a teljes ellátási láncban: összehangolja a vevői igényeket a beszállítói lehetőségekkel, optimalizálja a termelés gépi és emberi erőforrásait, pontos feladattervet állít össze a termelésnek, aki arra koncentrálva hatékonyan tud dolgozni.
A fejlesztési munka középpontjában a jelenlegi működés elemzése, a termeléstervezés, mint funkció szervezeti integrációjának felmérése, az optimális ütemezési módszer (és itt szorosan kapcsolódhatunk egy esetleges  lean bevezetési projekthez) meghatározása és a folyamat ennek megfelelő kialakítása áll.
A sikeres bevezetés eredményeképpen  a termelés mindig csak azt és akkor gyártja, amire éppen szükség van, azaz megbízhatóan követ egy szakmailag jól felépített és aktualizált programot.

Hatékonyabb működés kevesebb erőforrással annak ellenére, hogy úgy tűnhet, hogy a tervezési funkció kialakítása (vagy átszervezése) létszámnövekedéssel jár majd.
 

INFORMÁCIÓK
ÁLLÁSOK
Workpositive Kft